1.2.09

Foire aux Andouilles

Voor de 44-ste keer vindt op de derde maandag van februari de Foire aux Andouilles plaats in le Val d'Ajol.
Le Val d'Ajol, doorgaans een rustige plaats in de zuidelijke Vogezen, trekt dan 10000-den bezoekers. De festiviteiten beginnen op zaterdag de 14-de met een markt voor lekkerbekken van 10 tot 18 uur met vooral lokale en regionale producten.
Tevens is er van 8 tot 17 uur een rommelmarkt en vanaf 14 uur worden er oude auto's tentoongesteld.
Om 11 uur vindt er een Kapittel van Gildebroeders plaats met allerlei plechtigheden en een défilé in aanwezigheid van andere Gildes op het gebied van Wijn en Voedsel.
Op zondag wordt de Lekkerbekkenmarkt voortgezet. Ook is er dan van 10 tot 18 uur een boekenbeurs gericht op regionale boeken. De plaatselijke garages pakken uit met nieuwe en tweedehands auto's. Er is op verschillende plaatsen muziek en straattheater en om 15 uur is er een gecostumeerd défilé met praalwagens op het thema "de Andouille en het Varken vieren Carnaval".
Maandag 16 februari is de eigenlijke Foire aux Andouilles. Er is dan een jaarmarkt met 100-den kramen, vooral op gastronomisch gebied maar natuurlijk ook het normale marktaanbod.
Het 44-ste Kapittel van de hooggeleerde en opmerkelijke Broederschap van fijnproevers van de Andouille en Gandoyaux van le Val d'Ajol vindt plaats met om 11 uur weer een défilé en de inhuldiging van nieuwe leden. Tevens wordt er een litteraire Andouille-prijs uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten