3.3.19

Adres, route en contact

Jos en Ineke Determeijer - Waqué
la Crèche

9 – 11 les Mousses

Hamanxard
88340 
Le Val d’Ajol
France

Google Maps Link


+33329305782
(vanuit Frankrijk: 0329305782)

jos@lacreche.com


Route (vanuit Nederland)
LUXEMBURG
METZ
NANCY
EPINAL
richting REMIREMONT
Niet afslaan naar Remiremont maar de weg E23 – N57 volgen, richting Luxeuil / Vesoul / Plombières-les-Bains.

De afslag naar le Val d'Ajol en de D20 is inmiddels een normale afslag geworden.
Na 3 rotondes rijd je een stukje door het bos en kom je bij een afdaling met één haarspeldbocht. Vervolgens rijd je het dorp le Val d’Ajol binnen.

Nu volg je de richting Hamanxard en Hotel la Résidence, dat wil zeggen in de hoofdstraat, vòòr Café des Sports en de kerk, naar links en vervolgens direct naar rechts. Voorbij de kerk en de supermarkt Marché U links de rue de la Gare in.
Vlak voor het “station” steek je rechtsaf een voormalige spoorlijn over en laat je vervolgens Hotel la Résidence rechts liggen. Je bent nu in de Rue des Mousses. Zodra je le Val d'Ajol uitrijdt kom je op de D 20, de route d’Hamanxard.
Volg deze weg een paar kilometer tot door het dorpje Hamanxard.
Vlak voordat je Hamanxard uitrijdt, vòòr het bord dat aangeeft dat je Hamanxard verlaat en les Mousses inrijdt, is ons huis aan de linkerkant, nummer 9, het laatste huis, naast de Calvaire (kruisbeeld). Ons huis is in terra cotta kleur en heeft blauwe luiken.Zodra je rechts restanten van de ruïnes van een voormalige textielfabriek ziet ben je te ver!
WELKOM op la CRECHE
p.s. als het fout gaat kun je ook even bellen of in een van de café's of bij de supermarkt Marché U in Le Val d’Ajol vragen waar die Nederlanders wonen. In “la Crèche” dus zoals ons “landgoedje” altijd al in de volksmond heette.

Voor mensen die over een GPS beschikken, wij zitten op 47° 55' noorderbreedte, 6° 31' 30'' oosterlengte (volgens Kurt)

Als je vanuit het zuiden, oosten of westen naar ons komt klopt deze routebeschrijving meestal niet. Als je in de wintermaanden vanuit Zwitserland naar ons komt kun je het beste doorrijden tot Remiremont. Het stuk na Rupt-sur-Moselle, vanaf de Col du Mont de Fourche tot aan de Chapelle du Beauregard wordt namelijk NIET sneeuwvrij gehouden, i.v.m. het langlaufen.
Met een goede, actuele GPS lukt het vaak. Een wat oudere versie stuurt je soms het bos in of naar een verkeerd adres. Rue des Mousses is niet hetzelfde als les Mousses. En ons adres is "les Mousses" (meervoud) en niet het enkelvoudige "la Mousse". Dat is een voormalig café waar al jaaaren niets meer te drinken is en waar je eigenlijk ook alleen met een terreinwagen makkelijk kunt komen. 

En let op: Girmont-le Val d'Ajol is niet hetzelfde als le Val d'Ajol.

Openbaar vervoer

Het is mogelijk om, bijvoorbeeld vanuit Nederland, met de trein tot Remiremont of, vanuit het zuiden, tot Luxeuil-les-Bains te reizen.
In ieder geval vanuit Remiremont bestaan er een aantal, niet zeer frequente, busverbindingen, over het algemeen op onhandige tijdstippen. Maar er schijnen ook wilde busjes tussendoor te rijden. Persoonlijk hebben wij daar geen ervaringen mee!
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Mulhouse-Bazel.
Het is mogelijk om in Remiremont, Luxeuil-les-Bains of in Mulhouse opgehaald te worden, na afspraak en tegen vergoeding.