2.1.07

ReetjesDe meeste mensen hebben het over hertjes als ze reetjes bedoelen. Hier in de omgeving zie je meestal reeën lopen.
Er zijn sommige plekken waar je er bijna vast op kon rekenen, bijvoorbeeld langs de weg van le Val d'Ajol naar Hamanxard meteen als je le Val d'Ajol verlaat aan de rechterkant.
Ik heb het een tijdlang volgehouden om op de dagen dat we nieuwe gasten verwachtten aan het eind van de dag, tegen het invallen van de schemering op die plek een reeënfamilie, vader, moeder en kind neer te zetten. Maar inmiddels wordt er op zoveel plaatsen nieuwbouw gepleegd dat de reeën zich daar vaak niet op hun gemak voelen. Dus misschien moet ik het verder maar aan het toeval overlaten. Dat is ook wel spannender want ze kunnen overal opduiken; op de camping, in het bos van Gino, op de route forestière, in het weiland tegenover ons huis.
En bedenk als je in de auto rijdt en er steekt er plotseling een over dat ze zelden alleen op stap zijn. Reebiefstuk is wel lekker maar je mag een aangereden ree niet meenemen, dat is een vorm van stropen. En de schade aan je auto kan aanzienlijk zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten