1.6.09

Tia Ineke


Met het oog op het aanstaande Keaup-de-Viekend heeft Ineke een onwaarschijnlijke hoeveelheid Tia Ineke gemaakt.
Op de foto een paar ingrediënten en halfproducten.

Hier volgt het recept, ongeveer:

Aan een halve liter alcohol van 90° voeg je circa 100 gram gebrande koffiebonen toe en bovendien een vanillestokje, wat kardemom, steranijs, kaneel en een sinaasappelschil. Dit mengsel laat je een aantal weken macereren.
In 800 ml water los je 500 gram bruine suiker op, eventueel iets verwarmen zodat het wat makkelijker oplost.
Zeef het koffie/alcoholmengsel.
Voor èèn literfles Tia Ineke meng je 250 ml koffie/alcohol, 250 ml cognac, een scheut chocoladelikeur en 400 ml bruinesuikerwater.
Je hebt dus genoeg gemaakt voor twee flessen Tia Ineke. Daar komt een normaal mens meer dan èèn avond mee door.

Het stekje van de Baobap-boom op de achtergrond, rechts, heeft sedert het maken van deze foto nog geen veranderingen ondergaan. Dat schiet dus niet op, maar dat hoeft ook niet want de boom kan wel 2000 à 4000 jaar oud worden. Die tijd gaat dit stekje ook wel nodig hebben denk ik.

2 opmerkingen:

  1. Moeha! Ja daar heeft een normaal mens wel even genoeg aan. Sommigen echter halen met een dergelijke hoeveelheid slechts ternauwernood de volgende ochtend...
    Wij komen proeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pap, ik probeerde laatst die pure alcohol te kopen bij jullie in het dorp, maar werd aangekeken of ik een drugsverslaafde was die om methadon komt vragen, wat is er aan de hand, is het tegenwoordig niet meer legaal?

    BeantwoordenVerwijderen