6.10.11

Vuursalamander


Ik had er al eens eentje gezien in ons waterinnamepunt, maar ik had geen onderwatercamera om het vast te leggen. Ook zag ik er ooit een aantal in een poeltje aan het einde van ons terrein, achteraan in het Bos van Gino. Vaker kom je ze tegen op de weg, platgereden. Net zoals dassen, die zie ik ook alleen maar langs de weg.
Maar vanavond was er een op het terras!
Dat is een goed teken!
Dat wil zeggen dat de kwaliteit van het water in orde is.
Toevallig regent het, voor het eerst sinds weken, dus dat is in orde volgens die salamander.

3 opmerkingen:

 1. Mooi! Dat is een tekening / kleur die je in de tropen verwacht, niet in West-Europa.
  Net als het blauw van de ijsvogel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Timo
  Zoals je weet kom je hier wel meer vreemde vogels tegen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. door dat laatste voel ik me dus in het geheel niet aangesproken ;-)
  (het is wel een erg mooie salamander!!!)

  BeantwoordenVerwijderen