1.10.13

Zwemmen in de Buurt van la Crèche

Aangezien de beken en riviertjes bij ons in de buurt alllemaal nog betrekkelijk klein zijn moet je voor het spectaculairdere zwemmen toch al gauw een half uurtje rijden.
De 2 filmpjes van Brian zijn gemaakt in de buurt van Bourguignon - lès - Conflans in de rivier de Conflans, circa 30 minuten in de auto.
In deze rivier kan ook perfekt gekanood worden. Tenminste als er voldoende water in staat, maar dat is meestal niet het probleem.


Deze waterval met zwemgelegenheid hebben we deze zomer ontdekt.

 De Bouchot is een zijrivier van de Moselotte. De Moselotte is een zijrivier van de Moselle, de Moezel dus die op zich ook weer een zijrivier van de Rijn is. Ook ongeveer een half uur rijden.


Iets dichterbij, in de buurt van Thiéfosse, in de Moselotte, vind je de Gorges de Crosery.Op een paar minuten afstand is het Meertje van de Slager. Hier mogen wij en onze gasten gebruik van maken als de slager of zijn familie er niet zelf zijn.

Les Pranzieux zoals het Meertje van de Slager officiëel heet.
Ook op een paar minuten afstand is het Etang de Corfaing. Dit is minder diep dan het Meertje van de Slager en daardoor minder geschikt om in te zwemmen. Maar juist door die ondiepte is het water beduidend minder fris en ook geschikter voor niet-zwemmende kleintjes

En dan hebben we natuurlijk op de camping nog het Plan d'Eau.

En voor de allerkleinsten het Waterwijf, sedert dit voorjaar met een nieuw vintage badpak.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de zwembaden in le Val d'Ajol, Plombières - les - Bains en Remiremont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten