27.12.13

Jaarwens 2013 - 2014

Het jaar 2013

Het jaar ging weer net zo snel voorbij als de meeste voorgaande jaren.
Al leek het er wel op dat de winter veel langer duurde, 4 maanden bruikbare sneeuw.
Die viel natuurlijk ook wel een beetje in het vorige jaar, maar misschien valt er dit jaar ook al wel wat vòòr de jaarwisseling.
Als je van skiën/langlaufen houdt is dit uiteraard heel aangenaam.
Als je echter meer van badpakken houdt was het afgelopen jaar ook niet slecht. Om te beginnen hebben we in het voorjaar het Waterwijf een nieuw badpak aangemeten. Dat was ook wel nodig omdat het oude badpak langzaam maar zeker verdwenen was, en dat kan niet in het toch wel wat preutse Frankrijk. Ook Ineke heeft zich meteen aan de nieuwe badpaktrend aangepast !

Onze beesten doen het allemaal heel goed. De geiten Anton, Kleintje en Bonny hebben hun best gedaan, een Nacht op de Kale Berg is nu mogelijk.
In dit project zijn ze zeker ook gesteund door Patsy en Julia die de benaming Miniatuurvarken nauwelijks meer mogen dragen. De varkentjes hebben ook verwoede pogingen gedaan om de wijde wereld in te trekken, soms wel 3 keer op een dag. Maar ze wisten wel dat ze het hier goed hadden en bleven dus toch nog in de buurt.
Sara, onze enige hond, is helaas niet altijd even enig naar kinderen geweest. We gaan hard proberen haar voor het komende jaar te leren dat kinderen ook best aardig kunnen zijn.
Op het gebied van poezen hebben we een opmerkelijke uitbreiding. Billy de Kat. We noemen het nu al de leukste kat die we ooit gehad hebben, maar waarschijnlijk ook de duurste. Billy is geboren in les Mouses en heeft bijna 5 jaar in de wereldstad Amsterdam gewoond. Maar het leven op het platteland, met heuvels tot 800 meter is toch leuker dan uitsluitend op daken rond te struinen. De dames Kato en Lila hebben wel wat moeite met zo’n nieuwe man in huis, maar gelukkig gaat het langzaam maar zeker al beter.

De crisis hebben we hier als een weldaad ervaren. Er waren weer meer mensen die het buitenleven bij ons wilden genieten en vaak ook langer, ongeplanned wilden blijven. Het bleek weer dat de Vogezen wel héél buitenland maar niet onoverkomelijk ver waren.

Op de camping waren sommige velden dan wel niet voorzien van weelderige begroeiing, maar dat is de prijs die je betaalt voor een goede irrigatie. Bovendien lagen die plaatsen meer in de schaduw en dat was deze zomer ook wel gewenst.

Dan moet zeker niet onvermeld blijven dat er mensen waren die het voortbestaan van het badhuis belangrijk vinden. Dankzij de likken verf die er op de ramen en kozijnen gesmeerd zijn kan het er zeker weer 100 jaar tegen.

De internationalisering kan nu welhaast niet meer verder gaan, we hadden bezoekers uit Tahiti en Nieuw Zeeland. Als we vanuit hier een gaatje door de kern van de aarde boren komen we zo bij hen uit. De volgende stap is het universum.

Op onze kerst-/nieuwjaarskaart staan deze keer wat onduidelijke flessen. Dit is zeker niet bedoeld om mensen aan te zetten tot drinken. Maar het kan wel een uitnodiging zijn tot wat avontuurlijke flesjes die we toegevoegd hebben aan het mandje.

We toasten graag met jullie, in het nieuwe jaar, met wat voor drankje dan ook.

Jos en Ineke Determeijer – Waqué

la Crèche
9 les Mousses
Hamanxard
88340 le Val d’Ajol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten