22.3.14

Agua de Valencia

Al jaren wil ik een stukje wijden aan Aqua de Valencia.
In  2005, tijdens de bruiloft van Daan en Brechtje alhier, kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. En dan zijn we er eigenlijk nog best snel bij geweest als je bedenkt dat het recept pas in 1959 in Café Madrid de Valencia ontstaan is.
De directe aanleiding om er nu over te schrijven is het feit dat Ineke nu met 5 vriendinnen een weekje naar Valencia is. Het is niet zo dat ik me daarom nu elke dag helemaal ga aftanken met Aqua de Valencia. Het is overigens wel een cocktail die je makkelijk een hele dag kunt drinken, vooral als de avond tevoren wat zwaar is uitgevallen. En hij is nog makkelijk te maken ook!


Ingrediënten:
- 1 fles Cava (brut) of je kunt je ook behelpen met Champagne of zoals wij doen met Klapwijn, bijvoorbeeld Crémant de Bourgogne of Crémant d'Alsace
- 20 cl Jus d'Orange, versgeperst maar mag voor het gemak ook uit een fles, bijvoorbeeld een vruchtensap samengesteld uit sinaasappels, mandarijntjes, grape fruits en citroenen
- 5 cl Gin
- 5 cl Vodka
- klein beetje suiker

Bereiding:
- Giet de klapwijn in een kan.
- Vul met de jus d'orange aan tot 1 liter.
- Voeg de gin en/of de vodka toe. Het is niet ernstig als je een van de twee niet (meer) in huis hebt.
- Voeg naar smaak een beetje suiker toe.
- Zet het mengsel vervolgens koel. Als je zo slim was de hoofdingrediënten van te voren te koelen kun je de cocktail nu meteen proeven. En proeven. En proeven.    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten