13.6.17

De Geitenberg Gedigitaliseerd

Een prachtige gifbelt! De geitenberg weer vol digitalis, vingerhoedskruid.Het lijken er iets minder dan voorgaande jaren maar de hele geitenberg is weer bedekt met honderden, zo niet duizenden digitalis-planten. En dat gaat zo nog wel een tijdje door want iedere bloem levert weer tientallen zaadjes op die er door de geiten vakkundig uit geschud worden. Dat worden dan eerst weer plantjes die in het tweede jaar bloemen opleveren.

Ook de solitaire eik bovenop de geitenberg doet het nog steeds. We hebben wel wat beschermingsmaatregelen moeten treffen. Ook al vinden de geiten eikenschors niet zo lekker, als er geen keuze is wordt er toch aan geknabbeld. En gelukkig zijn ze zo verstandig de digitalis te laten staan. Als ze dat niet hadden gedaan dan zouden ze ongetwijfeld aan hartproblemen overleden zijn.


De roos tegen het kotje, ja het staat nog steeds overeind, had gisteren een stuk of 10 bloemen open. Een dag later zijn het er ineens honderden. Laat de bijen maar komen.

Uit welke hoeken en gaten deze ineens tevoorschijn gekomen zijn weet ik niet. Maar het lijkt een soort bijeenkomst en aan de stoeltjes te zien wordt er gewacht op kleine prinsen en prinsessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten