11.5.22

Office de Tourisme


 

Het Office de Tourisme van le Val d'Ajol is verhuisd naar een gebouw naast het gemeentehuis en heet nu "La Maison de la Randonnée ". Ik weet niet of ik dit een heel gelukkige naam vind, juist voor toeristen. Het betekent in feite dat ze zich richten op eenieder die in de omgeving van le Val d'Ajol wil wandelen, fietsen, mountainbiken. Ook voor andere activiteiten zoals bijvoorbeeld vissen, kunnen ze informatie verschaffen.

Juist voor de fietsers en mountainbikers is er interessant nieuws. Bij de VVV, het Office de Tourisme, dus het Maison de le Randonnée, zijn mountainbikes te huur, zowel traditionele als Elektrisch Ondersteund. In het Frans heet zo'n fiets VTT = Vélo Tout Terrain (of VTTAE voor de elektrische versie = Assistence Electrique).


Voor een kinderfiets (vélo enfant)


of een gewone fiets (VTC = Vélo Tout Chemin)

of een elektrische fiets (VTCAE) moet je voor de verhuur naar de VVV van Remiremont.

De fietsen kunnen per halve dag of hele dag gehuurd worden en er moet een behoorlijk bedrag aan borg achtergelaten worden. Het is verplicht van te voren te reserveren.

Dit scheelt vast wel een aantal fietsen op fietsendragers achter op de auto. Alleen de wielrenners zullen hun eigen fietsen (al dan niet elektrisch ondersteund) toch achter op of in de auto mee moeten nemen. Maar dat soort fietsen zijn natuurlijk ook veel persoonlijker.


p.s. als je trouwens het gemeentehuis van le Val d'Ajol op Google opzoekt zul je zien dat dit Hôtel de Ville (zo heet een gemeentehuis in het Frans) nog geen beoordelingen heeft gekregen in tegenstelling tot de andere hotels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten