9.2.24

Externe Links

Op deze pagina zie je wat links naar andere sites van vrienden en bekenden. Ook naar andere sites over campings, chambres d'hôtes en gîtes, de omgeving en toeristische activiteiten.

Le Val d'Ajol een Nederlandstalige website met informatie over activiteiten, bezienswaardigheden en verblijfsmogelijkheden in le Val d'Ajol gemaakt door Timo

Ook de gemeente le Val d'Ajol heeft een website waarop nuttige informatie over activiteiten in de gemeente en dergelijke. Bijvoorbeeld de openingstijden van de déchetterie.

De Vogezen is ook een Nederlandstalige website gemaakt door Timo maar deze keer over de Vogezen zoals de naam al zegt. Ook hier weer info over avtiviteiten, accomodaties,het weer, artikelen, (mooie) foto's en video's.

De regio Grand Est bestaat tegenwoordig uit de oude regio's Elzas, Champagne - Ardennen en Lotharingen.  Lotharingen (Lorraine) omvat de departementen Vosges, Moselle, Meurthe-et-Moselle en Meuse. Op deze site informatie van het Comité Régional du Tourisme de Lorraine. Zeg maar de regionale VVV. Enige kennis van de Franse taal is wel handig. Ik weet niet (of ik betwijfel) of Google translator hier iets begrijpelijks van kan maken alhoewel er bij mijn laatste bezoek aan de site toch flarden begrijpelijk Nederlands voorbij kwamen.Overigens hebben wij zelf heel veel informatie over de omgeving verzameld en in mappen gerangschikt.

De regio Bourgogne -  Franche Comté begint net achter de berg. De oude regio Franche-Comté omvat de departementen Doubs, Jura, Haute-Saône en het Territoire de Belfort. Volgens de bewoners van le Val d'Ajol is dat ook een heel andere wereld; in de Haute-Patate, bijnaam voor de Haute-Saône, wonen de Spanjaarden.

Halal is het bedrijf waarvoor onze zoon Gijs werkt. Vroeger was het 100 %. Het is overigens voor iedereen toegestaan van de producten van Halal te genieten.


Onze andere zoon, Daan, werkt tegenwoordig voor BumaStemra en zorgt er zo voor dat het geld van gebruikers van muziek terecht komt bij uitgevers en makers van muziek.

Timo-Design, de site van onze vriend Timo, webdesigner, die graag in de Vogezen zou wonen en die inmiddels samen met Nickie iets gekocht heeft in le Val d'Ajol waar ze zich de komende jaren niet hoeven te vervelen.

Nickie Kieboom, de site van Nickie, de partner van Timo, die ook graag in de Vogezen wil wonen en die zich, zoals hierboven al aangeduid, de komende jaren bezig kan houden met reconstructiewerkzaamheden.

De site van Janneke Schotveld, kinderboekenschrijfster Superjuffie, die zich soms door onze camping laat inspireren.

Arthur zouden we eerder een vriend dan een gast noemen, ook hij heeft bij ons inspiratie opgedaan.

Frank Renssen was al een paar keer bij ons en liet zich o.a. voor zijn aquarellen inspireren door taferelen in de natuur in de directe omgeving.

Mike van de Lagemaat heeft onder andere(n) de hand gehad in de recente opknapbeurt van het Waterwijf.

Vide-greniers.org is een interessante site voor rommelmarkten, vide greniers en brocantes, niet alleen voor de omgeving van le Val d'Ajol maar voor heel Frankrijk. Je kunt je verblijfplaats intoetsen en krijgt dan informatie over de komende evenementen in een straal van circa 40 km. Dit is wel in vogelvlucht gemeten, dus soms nog wel een uurtje rijden. 

Op de site http://www.marchedefrance.org kun je kijken welke (niet rommel-)markten er op welke dag plaatsvinden. En let op: Marche Nocturne is iets anders dan Marché Nocturne; in het eerste geval wordt je verondersteld een flinke avondwandeling te maken, in het tweede geval gaat het om een markt met vaak lokale, regionale en overige producten.

Zoover, op deze site kun je een beoordeling plaatsen over onze camping, gîte/appartement of gastenkamers. Die beoordeling kun je overigens ook kwijt in ons gastenboek.

Een nog jonge website met familie campings vind je via deze link.

ChezVotreHote.fr is nog zo'n Franse site die ons toch ook wel wat Franstalige bezoekers oplevert. 

Op de site Welke Campings in Frankrijk vind je la Crèche in de rubriek "waar zijn de beste campings in de Vogezen".


Ook op huisjes.fr vind je ons appartement. 

 campings Frankrijk

1 opmerking:

  1. Het eten van la crèche is iedere keer en feest. Heerlijke gerechten met liefde en veel plezier gemaakt door Ineke. Vaak met de smaak van de omgeving. Genieten met een grote Ggggg.
    Edith en Jurjen

    BeantwoordenVerwijderen