26.1.09

Schatten vinden


Bijna iedereen wordt er wel door geprikkeld, rommelmarkten, vide-greniers, bric à bracs, brocantes en dergelijke. Het kan zijn om een koopje op de kop te tikken maar het kan ook een mooie manier zijn om op een plezierige wijze van overtollige spullen af te komen. Bovendien brengt het ook nog wat op; alhoewel na aftrek van transportkosten, plaatsgeld en kosten voor versnaperingen blijft er vaak niet veel over. Maar wel lol gehad en het ruimt mooi op!
Er bestaat een handige website waarop je kunt zien waar bij jou in de buurt een en ander plaatsvindt.
Hier in le Val d'Ajol zijn er dit jaar in ieder geval vier, de eerstvolgende op 14 februari, tijdens de Foire aux Andouilles. En dan worden er geen aftandse, tweedehandse Andouilles aangeboden!
Ook leuke rommelmarkten vinden plaats op 1 mei, de Dag van de Arbeid, op 13 juni een Music'abrac, alles wat met muziek te maken heeft, en op 19 juli.
Wat is nu het verschil tussen de verschillende markten? Op een Vide-Greniers tref je overwegend particuliere aanbieders aan, dus ook veel rommel maar ook wel aantrekkelijke zaken tegen aantrekkelijke prijzen. Op een Marché aux Puces en een Brocante zijn het vaak professionele aanbieders met dientengevolge ook wat hogere prijzen. Brocanteur is danook een beroep. Dan zijn er nog de ruil- en verzamelaarsbeurzen, ook vaak professioneel en stevig aan de prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten