4.12.11

Centre Pompidou Metz

We zijn er vorig jaar in December geweest, in de sneeuw. Dat maakte het omliggende landschap misschien nog mooier. Het is een fantastisch gebouw waarvan het dak helaas kort nà ons bezoek gedeeltelijk instortte. En we hadden toch echt nergens aangezeten! Het gebouw bestaat uit een aantal opelkaar gestapelde schoenendozen, je weet wel, waar je vroeger je foto's in bewaarde. Nu worden er kunstcollecties in bewaard, een deel van de collectie van het grote Centre Pompidou in Parijs en ook wisselende tentoonstellingen. Een van deze opgestapelde dozen heeft op de korte kant een geheel glazen wand die een schitterend uitzicht op de stad met onder andere de kathedraal biedt.

Die kathedraal is trouwens zeker de moeite van een bezoek waard ook al staat hij nu in de steigers. Maar staan niet alle kathedraals bijna constant in de steigers? Die in 's Hertogenbosch in ieder geval wel zolang als ik me kan heugen. Maar van binnenuit kun je, vooral bij zonnig weer, genieten van prachtige glas-in-lood vensters die ontworpen zijn door Marc Chagall.


De stapel dozen wordt overspannen door een houten netwerk, een soort webbing, dat weer afgedekt is met een kunststof folie. En die kunststof folie zorgde voor de problemen met de sneeuw.


Maar volgens mij is het inmiddels helemaal veilig hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten