19.5.12

Dikke banden, dunne bandjes


Hier staan Roland, Arjen, Cindy en Neal aan de start. Op dunne bandjes.
En heel verstandig het eerste stukje bergafwaarts.

Arjen en Cindy waren al binnen één maand terug. Niet dat ze zo langzaam fietsten maar meer omdat er nog wat colletjes over waren!

Waar je in Nederland de wetmatigheid hebt dat je, als je op de heenweg de wind van voren hebt je er op kunt rekenen dat je op de terugweg ook de wind van voren hebt, gelden er hier in de Vogezen weer andere wetten.
Als je lekker bergafwaarts start weet je zeker dat je ook ooit weer datzelfde hoogteverschil moet klimmen. En als je pech hebt is dat het vals plat van le Val d'Ajol naar ons, 100 meter hoogteverschil over 3 km.

Het grote toernooi op dunne bandjes, de Tour de France, komt hier op 7 juli heel dicht in de buurt.
En op dit moment, van 18 tot en met 20 mei, vindt, ook niet ver hier vandaan, in la Bresse, de wereldcup Cross Country VTT plaats. Op dikke bandjes. De laatste kans om te kwalificeren voor de Olympische spelen in London.


Julien Absalon, een Vogees, die volgens ieders overtuiging binnenkort op de Olympische spelen een derde wereldtitel gaat halen, is wel de best denkbare ambassadeur voor het VTTen in de Vogezen.

Zowel voor dunne bandjes als dikke bandjes zijn er legio mogelijkheden vanaf la Crèche. Van heel wat routes hebben we beschrijvingen.

1 opmerking:

  1. En Julien Absalon heeft vandaag gewonnen! Hij ging nog wel even over de kop op 500 meter van de finish, maar dat hield hem niet af van zijn "thuiszege"...

    BeantwoordenVerwijderen