24.1.13

Waarom de post er soms zo lang over doet

Er zijn verschillende oorzaken waarom de post er soms zo lang over doet.

Dit zou ik een voorbeeld willen noemen van onduidelijk handschrift gecombineerd met een niet volledig adres. Maar wel heel lief bedoeld!

In Frankrijk wordt de 8 anders geschreven. Meer als een soort Band van Möbius.
Op deze foto boven twee Nederlandse achten en daaronder de correctie door de Franse postbeambte. Als de postcode verkeerd gelezen wordt maakt de brief soms een hele reis door Frankrijk via de departementen 33, 35, 38, 53, 55, 58, 83, 85 om ten slotte te belanden in departement 88.

Dit is een duidelijk voorbeeld van Nederlandse achten.
 Bovendien wat dichterlijke vrijheden in de adressering.2 voorbeelden van Nederlandse achten en bovendien foute adressering.
Het wordt de post nog moeilijker gemaakt door het gebruik van een verkeerd adres. Als we zo geadresseerde post krijgen weten we meteen dat het van familie komt. Dat komt namelijk doordat we indertijd bij de koop van de notaris dit verkeerde adres opgekregen hebben.
Een andere voorkomende variant in de adressering is "Rue des Mousses". Dit komt waarschijnlijk door Google. De Rue des Mousses is in het centrum van le Val d'Ajol en is de straat die richting les Mousses gaat.
Een beetje te vergelijken met de Haarlemmerstraat in Amsterdam, die leidt naar Haarlem.

En dan kan de douane nog een vertragende factor zijn.
Bijna alle wat dikkere brieven en pakjes die uit Nederland komen worden door de douane opengemaakt. In ons geval gaat het dan meestal om CD's, DVD's of boeken. Maar kennelijk verwachten ze dat er uit Nederland andere waar verstuurd wordt waarvoor ze hier in Frankrijk erg allergisch zijn zoals drugs, homohuwelijk of euthanasie.

En dan komt er ook nog wel eens verkeerd gefrankeerde post binnen, vooral in de kerstzegeltijd. Of brieven waar geen Frankrijk op staat, die maken dan eerst een reis door Duitsland of zo.

En ook heel moeilijk wordt het als onze postbode op vakantie is, de vervanger weet ons vaak ook niet zo goed te vinden.

Maar we blijven heel blij met post, of die nou vroeg of laat komt, geopend of niet.

Gebruik dus vooral de juiste adressering!

la Crèche
9 les Mousses
Hamanxard
88340 le Val d'Ajol
Frankrijk (of France)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten