12.6.16

Fietsen, Fietsen, Fietsen.

De fietsers van les 3 Ballons zijn nauwelijks vertrokken of ik vind al weer een aankondiging van de volgende uitdaging, "le Grand Huit Vosgien". Een mooie tocht van 202 km met 8 flinke beklimmingen en 4200 hoogtemeters te overwinnen.


Voor de watjes is er ook een kortere versie met slechts 6 pieken en 3000 hoogtemeters en een totale afstand van 135 km.

De start en aankomst zijn in Froideconche, op zo'n 20 km van hier en er wordt gereden op 3 september 2016. Je kunt je inschrijven op www.yaka-inscription.com/g8v2016/
Je hebt dus nog bijna 3 maanden om te trainen eventueel vanuit la Crèche.

Er moet nog wel even gezegd worden dat ons contingent fietsers die dit jaar, gisteren deelnamen aan les 3 Ballons echte helden zijn. De weersomstandigheden waren slecht (verbazingwekkend voor de Vogezen) en daardoor de wegen nat en gevaarlijk door zand en steentjes die vooral de bochten wat minder snel maakten.
Gelukkig is iedereen heelhuids thuisgekomen behoudens een enkel schrammetje. Het lijkt wel alsof er meer potentiële rijders al op voorhand geblesseerd waren, en dat op de vlakke Nederlandse wegen!

Als je in september niet kunt, bijvoorbeeld omdat je nog niet genoeg hebt kunnen trainen, dan kun je al wel heel vroeg reserveren voor les 3 Ballons van 2017. Het appartement en de kamers zijn doorgaans al vroeg volgeboekt, op de camping is er altijd nog wel plaats.

Struinend op internet kwam ik dit verslag van een van onze gasten Pieter Derdeyn tegen. Niet actueel maar wel informatief denk ik.
https://catenacycling.com/nl/public-profile/blogs/detail/derdeyn-pieter/223
Bedankt Pieter en leuk dat je er dit jaar weer bij was, met een beter resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten