22.5.16

Parapente
In goed Nederlands heet het glijscherm zoals in het Duits Gleitschirm. Maar dan klinkt het Engelse paragliding of het Franse parapente toch leuker.

Via de volgende site:
http://www.dhv.de/db2/geosearch.php?filter[Land]=FR# 
zie je dat er hier in de buurt heel veel gelegenheden zijn om je van een berg af te storten. Ongetwijfeld zijn er ook wel soortgelijke sites in het Nederlands, Engels of Frans maar deze link kreeg ik van een Duitse paraglider die dit weekend vanaf ons een paar tochten gemaakt heeft. En dan bedoel ik natuurlijk vanaf ons met de auto naar een startplaats gereden en daar dan de lucht in.

Sanne, die hier vaak op huis en have paste, heeft het hier in de buurt, bij Bussang, geleerd. Nu zoekt hij vaak spectaculairdere gebieden op, verder weg. Maar je kunt hem ook vaak langs de Nederlandse duinen zien soaren.


Zelf heb ik het jaren geleden ook ooit geprobeerd. Ik ging eigenlijk de lucht in voordat ze me uitgelegd hadden hoe je moest landen. Mijn stuitje heeft het wekenlang geweten. En dan moest ik ook nog op de fiets van de landingsplaats naar ons toenmalige huis. Toen heb ik maar besloten dat er geen schermen zijn die qua maat afgestemd zijn op mijn gewicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten